Mindfulness

Mindfulness är ett kraftfullt och enkelt förhållningssätt som hjälper dig att lära känna dig själv, dina tankar, dina känslor och dina förnimmelser. Du lär dig förhålla dig till vardagens olika situationer på ett mer medvetet sätt och hjälper dig att leva i nuet.

Regelbunden mindfulness träning gör bla att stresshormonet kortisol minskar vilket leder till bättre sömn, minskar nedstämdhet och ångest. Din inlärningsförmåga och koncentrationsförmåga blir bättre.

När jag provade  på mindfulness första gången kände jag att det skulle bli en ny ”pusselbit” i min roll som föräldrautbildare. Det gjorde att jag anmälde mig till en instruktörskurs på Mindfulnesscenter. Under kursen och med min egen dagliga träning insåg jag att mindfulness inte bara var en pusselbit i min roll som föräldrautbildare utan även en stor pusselbit i mitt liv.

Min dagliga träning har gett och ger mig ett nytt förhållningssätt att se och ta hand om det som händer runt om kring mig. Jag har lärt mig stanna upp och lämna min autopilot och upptäcker andra sätt att göra saker på. Jag ältar inte det som varit lika mycket som tidigare och jag oroar mig mycket mindre för det som kommer. Jag njuter mer och ta vara på livet som det är just nu.

Är ni nyfikna på mindfulness kan jag komma och ha en provapå kväll eller en längre kurs på 6-8 veckor beroende på behov.  Hör av Er till mig.